Malinowo – kokosowy pudding chia z borówkami


Dziś proponuję Wam pudding chia z malinowo – kokosową nutką okraszoną słodyczą borówek. Deser robi się praktycznie sam, więc małym kosztem uzyskujecie bardzo pożywną, zdrową a przede wszystkim cudownie pyszną przekąskę na drugie śniadanie lub podwieczorek 🙂 

Sam pudding można przechowywać przez parę dni w lodówce. Dlatego warto zrobić go więcej i mieć pod ręką, gdy złapie Cię głód. 

 

 

Malinowo – kokosowy pudding chia z borówkami

 

Składniki:

  • 400 ml mleczka kokosowego 
  • 3 łyżki nasion chia
  • garść świeżych lub mrożonych malin
  • 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie do posłodzenia)

Przygotowanie:

  1. Mleczko kokosowe przelać do miski i wymieszać. Dodać maliny i zmiksować. Można dodać miód jeśli chcemy, by masa była słodsza.
  2. Do powstałego musu malinowo – kokosowego wsypujemy nasiona chia i dokładnie mieszamy.  Wstawiamy na noc do lodówki.
  3. Po wyjęciu przekładamy do szklanek, pucharków lub słoiczków i dekorujemy wierzch ulubionymi świeżymi owocami, np. borówkami. 

 

Smacznego!

Chcesz być na bieżąco, nie przegapić kolejnych wartościowych artykułów

oraz pysznych przepisów? Chcesz wiedzieć, co się u mnie dzieje?

Obserwuj mój Instagram, dołącz do mnie na Facebooku!

Zapraszam! 

************

3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *